stcrt-2009-9846-001.png Gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Galgenbosje’

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2009 heeft besloten de nota zienswijzen en gewijzigd het bestemmingsplan ‘Galgenbosje’ te Leersum vast te stellen maar geen exploitatieplan vast te stellen, aangezien het kostenverhaal anderszins is verzekerd.

Het plan maakt de bouw van vier vrijstaande woningen aan de Vogelslag planologisch mogelijk. De wijzigingen ten opzichte van het terinzage gelegde ontwerp betreffen de volgende punten:

  • Artikel 6.7 en artikel 4.3 : de zinsnede ‘gerealiseerd en in stand gehouden’ wijzigen in ‘gebruikt ten behoeve van parkeerplaatsen voor motorvoertuigen’.

  • Artikel 6.10 lid a  het getal ‘6.77’ wijzigen in ’6.7’.

  • Artikel 6.12, lid b, sub 1 de zinsnede ‘of andere wetgeving’ te laten vervallen.

  • Artikel 10, lid 1  de zinsnede ‘ van Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing (uniforme openbare voorbereidingsprocedure)’ vervangen door het onderstaande:

  • ‘als volgt:

    • a. een ontwerp van het besluit tot ontheffing met de bijbehorende stukken liggen gedurende 2 weken op het gemeentehuis ter inzage;

    • b. burgemeester en wethouders maken de terinzagelegging vooraf bekend in een of meer dag- of nieuwsbladen die in de gemeente worden verspreid, en voorts op de gebruikelijke wijze;

    • c. de bekendmaking houdt de mededeling in van de bevoegdheid tot het indienen van zienswijzen;

    • d. gedurende de onder a genoemde termijn kunnen belanghebbenden bij burgemeester en wethouders schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen omtrent het ontwerp van het besluit tot ontheffing.’

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met alle eventuele bijlagen ligt met ingang van 3 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage in de:

Gemeentewinkel te Doorn, openingstijden: ma./di./do./vr. 08.00–13.30 uur

Cultuurhuis Het Pléiade wo 08.00–20.00 uur

Kerkplein 2 te Doorn

Tevens kunt u kennisnemen van het bestemmingsplan via de gemeentelijke website: www.gemeenteutrechtseheuvelrug.nl

Instellen van beroep c.q. verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, en door een ieder die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen.

Beroep kan worden ingediend de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven