stcrt-2009-9831-001.png Gedeeltelijk goedgekeurd bestemmingsplan ‘Postweide/’t Rond’

  • ‘Postweide/’t Rond’

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 16 juni 2009 onder nummer 1493229 dit bestemmingsplan gedeeltelijk goedgekeurd.

Het plan heeft betrekking op een deel van de bebouwde kom van Woudrichem. Het betreft in hoofdzaak een actualisering van de geldende bestemmingsplannen Postweide 1 en 't Rond. Het buitengebied en het woongebied Postweide 2 vormen de begrenzing van het plangebied aan de oostzijde. Aan de noordzijde is de Acacialaan de plangrens en de Benjaminslaan voor een deel aan de westzijde. Aan de westzijde loopt de plangrens verder ten noorden van zorgcentrum de Lemmenskamp, over de wethouder De Joodestraat, Steurstraat, Oude Ban, Baljuw en Middelvaart tot aan de Almkerkseweg.

Het bestemmingsplan is gedeeltelijk goedgekeurd. De onthouding van goedkeuring betreft een locatie westelijk van 't Rond.

U kunt de desbetreffende stukken vanaf 3 juli 2009 zes weken inzien bij de afdeling Ruimte van het gemeentehuis in Woudrichem (tijdens openingstijden en na het maken van een telefonische afspraak ook op andere tijdstippen). Tijdens de inzagetermijn kan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot goedkeuring, kan beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig tot Gedeputeerde Staten hebben gewend en door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest overeenkomstig artikel 27, 1een 2e lid WRO zich tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring, kan het beroep door iedereen worden ingesteld.

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Degene die tijdig beroep heeft ingesteld, kan een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) doen aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Als van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

2 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Woudrichem.

Naar boven