Besluiten tot vaststelling van de tarieven 2009 ter uitvoering van de transport(gerelateerde) taken, de taak balancering en de taak kwaliteitsconversie door de netbeheerder van het landelijk gastransportnet

Zaaknummer: 103160

  • 1. Op 30 juni 2009 heeft de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: de Raad) een tweetal besluiten genomen waarmee de tarieven worden vastgesteld die de netbeheerder van het landelijk gastransportnet, Gas Transport Services B.V. (hierna: GTS), in rekening brengt voor de uitvoer van wettelijke taken.

  • 2. Het besluit tot vaststelling van de tarieven ter uitvoering van de transport(gerelateerde) taken en de taak balancering ingevolge artikel 82, vierde lid van de Gaswet voor GTS, met kenmerk 103160/17, stelt de tarieven vast voor de taak transport en de daaraan gerelateerde taken, als omschreven in artikel 10 van de Gaswet, alsmede voor de taak balancering als omschreven in artikel 10a, eerste lid, onder b van de Gaswet.

  • 3. Bij het besluit tot vaststelling van de tarieven ter uitvoering van de taak kwaliteitsconversie ingevolge artikel 82, vierde lid van de Gaswet voor GTS, met kenmerk 103160/18, stelt de Raad tarieven vast die GTS in rekening mag brengen voor de uitvoering van de taak kwaliteitsconversie als omschreven in artikel 10a, eerste lid, onder c van de Gaswet.

  • 4. De besluiten treden in werking op 1 juli 2009.

  • 5. De gevolgde procedure ter voorbereiding van beide tariefbesluiten betreft niet de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen deze besluiten staat derhalve zowel bezwaar als beroep open.

  • 6. Tegen dit besluit kan degene, wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, Juridische Dienst, Postbus 16326, 2500 BH Den Haag.

  • 7. De besluiten worden gepubliceerd op de internetpagina van de Energiekamer (www.energiekamer.nl).

Naar boven