Besluit van de Minister van Economische Zaken van 18 juni 2009, nr. WJZ/9106238, tot instelling van Dienst Uitvoering (Instellingsbesluit Dienst Uitvoering)

De Minister van Economische Zaken,

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Er wordt een dienstonderdeel binnen het Ministerie van Economische Zaken ingesteld, waarvan de naam komt te luiden: Dienst Uitvoering.

  • 2. Dienst Uitvoering staat onder leiding van een algemeen directeur.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2009.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Instellingsbesluit Dienst Uitvoering.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 18 juni 2009

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

Met ingang van 1 juli 2009 worden de agentschappen EVD, Octrooicentrum Nederland en SenterNovem van het Ministerie van Economische Zaken samengevoegd in een nieuwe organisatie met de naam Dienst Uitvoering. In het onderhavige besluit wordt deze organisatie als dienstonderdeel binnen het Ministerie van Economische Zaken ingesteld. Het hoofd van dienst van Dienst Uitvoering wordt de algemeen directeur Dienst Uitvoering. Het nieuwe dienstonderdeel zal naar verwachting met ingang van 1 januari 2010 status van baten-lastendienst in de zin van de Comptabiliteitswet 2001 (agentschapstatus) verkrijgen. Op dat moment zal het onderhavige besluit worden ingetrokken en zal het nieuwe agentschap worden ingesteld.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven