stcrt-2009-9771-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Tweemanspolder en polder de Wilde Veenen

Burgemeester en wethouders van Zevenhuizen-Moerkapelle maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat gedeputeerde staten van Zuid-Holland op 16 juni 2009, onder kenmerk PZH-2009-439543 het door de gemeenteraad op 21 oktober 2008 vastgestelde bestemmingsplan ‘Tweemanspolder en polder de Wilde Veenen’ gedeeltelijk hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het buitengebied van de gemeente Zevenhuizen-Moerkappelle, bestaande uit de polders De Wilde Veenen en de Tweemanspolder, inclusief een deel van A12. Het betreft een voornamelijk conserverend bestemmingsplan met aandacht voor de waarde van het open agrarische gebied.

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland hebben goedkeuring onthouden aan de bestemming ‘Agrarisch gebied’ voor zover deze is toegekend aan de percelen, kadastraal bekend als gemeente Moerkapelle, sectie B, nummer 1455 en gemeente Moerkapelle, sectie B, nummer 1456.

Het besluit omtrent goedkeuring en het bestemmingsplan ‘Tweemanspolder en polder de Wilde Veenen’ liggen met ingang van donderdag 2 juli 2009 gedurende 6 weken (dus tot en met 12 augustus 2009) tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage ten gemeentehuize (afdeling VROM), Dorpsstraat 89, Zevenhuizen. Voor het inzien van het plan buiten kantooruren kan een afspraak worden gemaakt (0180-637735).

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het goedkeuringsbesluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een ieder die zich tijdig op grond van artikel 27 lid 1 of 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te dienen. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Het besluit van gedeputeerde staten omtrent goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zevenhuizen, 1 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Zevenhuizen-Moerkapelle.

Naar boven