Wijziging van enkele fiscale uitvoeringsregelingen

25 juni 2009

Nr. DB 2009/320M

Directoraat-Generaal voor Fiscale Zaken, Directie Directe Belastingen

De Staatssecretaris van Financiën,

Gelet op artikel 17, tweede lid, van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en artikel 26, eerste lid, van de Invorderingswet 1990;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 5, derde lid, onderdeel b, van de Uitvoeringsregeling Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen wordt ‘artikel 2, eerste lid, onderdeel f, onder 2°, van de wet’ vervangen door: artikel 2, eerste lid, onderdeel e, onder 2°, van de wet.

ARTIKEL II

In artikel 15, eerste lid, onderdeel a, van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 wordt ‘artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel i, van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen’ vervangen door: artikel 2, eerste lid, aanhef en onderdeel h, van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen.

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2009.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.

TOELICHTING

Algemeen

Deze wijzigingsregeling houdt verband met de inwerkingtreding van hoofdstuk 6, artikel 1, onderdeel A, van de Aanpassingswet vierde tranche Awb. De doorwerking naar andere wetten is in de Aanpassingswet vierde tranche Awb verwerkt. Onderhavige wijzigingsregeling regelt de doorwerking van de in de Aanpassingswet vierde tranche Awb opgenomen wijzigingen naar twee ministeriële regelingen.

Artikelsgewijs

Artikelen I en II (artikel 5 van de Uitvoeringsregeling Algemene wet inkomensafhankelijke regeling en artikel 15 van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990)

Met de inwerkingtreding van hoofdstuk 6, artikel 1, onderdeel A, van de Aanpassingswet vierde tranche Awb vervalt een onderdeel van artikel 2, eerste lid, Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen waardoor enkele onderdelen van dat lid worden verletterd. In artikel 5, derde lid, onderdeel b, van de Uitvoeringsregeling Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en in artikel 15, eerste lid, onderdeel a, van de Uitvoeringsregeling Invorderingswet 1990 wordt verwezen naar een (verletterd) onderdeel van artikel 2, eerste lid, van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen. In onderhavige wijzigingsregeling worden deze verwijzingen in overeenstemming gebracht met het nieuwe artikel 2, eerste lid, van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen.

Artikel III (inwerkingtreding)

Artikel III regelt de inwerkingtreding van onderhavige wijzigingsregeling. Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2009, zijnde de datum waarop ook hoofdstuk 6, artikel 1, onderdeel A, van de Aanpassingswet vierde tranche Awb in werking treedt.

De Staatssecretaris van Financiën,

J.C. de Jager.

Naar boven