Openbare kennisgeving aanwijzing Natura 2000-gebieden (4e tranche ontwerp-aanwijzingsbesluiten)

29 juni 2009

Ingevolge artikel 11, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 maakt de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) het volgende bekend.

De Minister van LNV wijst ter uitvoering van richtlijn nr. 92/43/EEG (Habitatrichtlijn) en ter uitvoering van richtlijn nr. 79/409/EEG (Vogelrichtlijn) elf hieronder genoemde Natura 2000-gebieden in ontwerp aan. Deze aanwijzingen geschieden op grond van artikel 10a, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 en zijn het gevolg van de vaststelling door de Commissie van de lijst van gebieden van communautair belang voor de Atlantische biogeografische regio (beschikking 2004/813/EG).

In de ontwerp-aanwijzingsbesluiten zijn voor elk van deze gebieden de instandhoudingsdoelstellingen vastgesteld. Dit is niet alleen gebeurd voor de soorten en habitattypen op grond van de Habitatrichtlijn, maar ook voor de vogelsoorten waarvoor de gebieden in het verleden al in het kader van de Vogelrichtlijn zijn aangewezen.

Als gevolg van artikel 11, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 is ter voorbereiding de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Terinzagelegging

De ontwerp-aanwijzingsbesluiten, de kaarten en de stukken die hierop betrekking hebben zullen vanaf 24 september 2009 tot en met 4 november 2009 ter inzage liggen. Dit zal gebeuren in de provinciehuizen van desbetreffende provincies en in de regiokantoren van de Directie Regionale Zaken van het ministerie van LNV. Daarnaast zijn de stukken in te zien in de gemeentehuizen van de gemeenten en de kantoren van de waterschappen of hoogheemraadschappen voorzover deze gelegen zijn in de genoemde gebieden. De ontwerp-aanwijzingsbesluiten met achtergrondinformatie zijn vanaf dat moment ook te vinden op de site van het ministerie van LNV: ww.minlnv.nl/natura2000.

Zienswijzen

Vanaf 24 september 2009 tot en met 4 november 2009 kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp-aanwijzingsbesluiten schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingebracht, kunnen te zijner tijd beroep instellen tegen de vervolgens te nemen definitieve besluiten. Tijdens de termijn van de terinzagelegging organiseert het ministerie van LNV informatiebijeenkomsten, waarbij de mogelijkheid wordt geboden voor het geven van een mondelinge zienswijze.

Meer informatie over de terinzagelegging, de inspraakmogelijkheden en de informatiebijeenkomsten staat uiterlijk 24 september 2009 in de Staatscourant en op internet. Ook zullen er advertenties worden geplaatst in een aantal landelijke en regionale dagbladen en in huis-aan-huisbladen.

De ontwerp-aanwijzingsbesluiten zijn ter informatie al vanaf 29 juni 2009 te vinden op: www.minlnv.nl/natura2000.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg.

De ontwerp-aanwijzingsbesluiten

Voor de volgende elf gebieden liggen de ontwerp-aanwijzingsbesluiten vanaf 24 september 2009 tot en met 4 november 2009 ter inzage (de nummers verwijzen naar de gebiedsnummers):

Lauwersmeer (8)

Rottige Meenthe & Brandemeer (18)

Drentsche Aa-gebied (25)

Bargerveen (33)

Stelkampsveld (60)

Korenburgerveen (61)

Binnenveld (65)

Lingegebied & Diefdijk-Zuid (70)

De Wilck (102)

Biesbosch (112)

Bunder- en Elsloërbos (153)

Naar boven