stcrt-2009-9686-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Buitengebied, Eerste partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken op grond van het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bij besluit van 23 juni 2009, nummer 2009-35643, goedkeuring hebben verleend aan het bestemmingsplan Buitengebied, eerste partiële herziening. Dit bestemmingsplan is door de gemeenteraad vastgesteld in zijn vergadering van 16 oktober 2008.

Informatie over het bestemmingsplan

De doelstelling van de Eerste partiële herziening is:

  • de verwerking van de uitspraak van de Raad van State van 2 juni 2004 en het tweede goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van 30 november 2004 met betrekking tot het bestemmingsplan Buitengebied;

  • het bestemmingsplan Buitengebied voor wat betreft de gebieden Zonnestraal, Zanderij Crailo, Egelshoek en Van Ghentlaan aanpassen aan de huidige inzichten;

  • het verbeteren van een aantal onduidelijkheden in het bestemmingsplan Buitengebied;

  • actualisering van het wettelijke beleidskader;

  • voorts beoogt het plan een juridisch en planologisch kader te scheppen voor de bouw van de ecoducten over de rijksweg A27, de spoorweg Utrecht Hilversum en de Utrechtseweg, alsmede voor de uitbreiding van de bebouwing op het rangeerterrein van Railpro in de Zanderij Crailo.

Indienen van beroep bij Raad van State

Het besluit van Gedeputeerde Staten, alsmede het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor iedereen gedurende zes weken, vanaf 3 juli 2009, ter inzage bij het Loket Publiekszaken in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. De openingstijden zijn op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 19.30 uur.

In de volgende situatie kan beroep worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1. degenen die tijdig zijn/haar bedenkingen bij Gedeputeerde Staten hebben ingediend;

  • 2. een belanghebbende die aantoont dat hij/zij niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 27 Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdig zijn of haar bedenkingen aan Gedeputeerde Staten kenbaar te maken.

Binnen de beroepstermijn kunnen degenen die beroep hebben ingesteld tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Beroepsschriften, respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening, dienen te worden gericht aan de afdeling, respectievelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep tevens een voorlopige voorziening wordt gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Inlichtingen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A.W. Korste, telefoon (035) 629 29 98.

Hilversum, 29 juni 2009

Naar boven