Dirksland

Vaststelling bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Dirksland-Westdijk’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland maken bekend dat de gemeenteraad van Dirksland op 25 juni 2009 het bestemmingsplan ‘landelijk gebied Dirksland-Westdijk’ heeft vastgesteld. Met het bestemmingsplan is het mogelijk om de twee bij het bedrijf aanwezige burgerwoningen te verplaatsen naar een voor het agrarisch bedrijf gunstigere locatie. Twee bestaande woningen zullen worden gesloopt en op een voor het agrarisch bedrijf gunstigere locatie worden herbouwd. Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Dirksland-Westdijk’ regelt de bouwmogelijkheden voor deze vervangende nieuwbouw.

Terinzagelegging en de mogelijkheid tot instellen van beroep

Het vastgestelde bestemmingsplan (inclusief onderliggende stukken) ligt vanaf 6 juli 2009 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Voorstraat 15 te Dirksland. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur en verder uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken via (0187) 608080. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de onderliggende stukken ook via het internet inzien, via www.dirksland.nl, vervolgens onder ‘Visie en beleid’/‘Plannen en projecten’/bestemmingsplan ‘Landelijk gebied Dirksland-Westdijk’.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. In het beroepschrift dient u in ieder geval te vermelden, uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van de beslissing waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Verdere informatie hierover kan worden verkregen bij de Raad van State, tel. (070) 426 44 26.

Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Dirksland, 3 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Dirksland,

K. Kasteleijn,

secretaris.

S. Stoop,

burgemeester.

Naar boven