stcrt-2009-9669-001.png Vestiging voorkeurswet plangebied Koppelweg te Doesburg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doesburg maakt ingevolge artikel 4 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat de raad van de gemeente Doesburg bij besluit van 25 juni 2009 de geldingsduur van het raadsbesluit van 29 maart 2007 tot vestiging van het voorkeursrecht op diverse percelen gelegen in plangebied Koppelweg e.o., op basis van artikel 9.4.1 overgangsrecht Invoeringswet Wro heeft verlengt met één jaar. Dit besluit heeft als planologische grondslag het op 29 maart 2007 vastgestelde structuurplan Koppelweg e.o. De gronden zijn gelegen in het plangebied ‘Koppelweg’ te Doesburg. Het gebied ‘Koppelweg’ is globaal gelegen te Doesburg, ten zuiden van de dode arm van de Oude IJssel en ten noorden van de Oude IJssel, nabij de Koppelweg te Doesburg. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Dit betekent dat er in feite niets verandert. De artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg blijven van toepassing op de aangewezen percelen tot 25 juni 2010.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit van de raad van de gemeente Doesburg tot verlenging van de geldingsduur van het bovengenoemd raadsbesluit blijft onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing op de aangewezen percelen. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Doesburg te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het voornoemde raadsbesluit is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant (van 30 juni 2009) tegen dit besluit een bezwaarschrift kunnen indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan de raad van de gemeente Doesburg gericht te worden (Postbus 100, 6980 AC Doesburg). Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit van de raad, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Arnhem te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening van aangewezen percelen) liggen vanaf 30 juni 2009 ter inzage in het stadhuis van Doesburg, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Buiten de aangegeven openingstijden is inzage mogelijk na telefonische afspraak met de heer A.J.M. van Buren. Voor nadere informatie kunt u eveneens bij de heer Van Buren terecht, telefoonnummer (0313) 48 13 65.

Doesburg, 30 juni 2009

Burgemeester en wethouders van Doesburg.

Naar boven