stcrt-2009-9662-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten

Vestiging voorkeursrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht (hierna: college) maakt bekend, dat de raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht ingevolge het bepaalde in artikel 2, juncto artikel 4, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 6 juli 2009 heeft besloten tot het aanwijzen van percelen grond als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het besluit houdt in dat de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij deze de percelen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht te koop moeten aanbieden.

De betreffende percelen zijn gelegen in het uitbreidingsgebied De Volgerlanden-Oost dat begrensd wordt door de Vrouwgelenweg, Onderdijkse Rijweg/Veersedijk en de bebouwingsgrens van Hendrik-Ido-Ambacht nabij de Van Renesseborch, de IJdenhove en de Van Kijfhoekstraat.

Het raadsbesluit ligt samen met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart met daarop de aangewezen percelen, alsmede de overige relevante gegevens betrekking hebbend op deze percelen, met ingang van 9 juli 2009 voor een ieder kosteloos ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis, Weteringsingel 1, alhier.

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bericht.

Het besluit van de raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht treedt met ingang van woensdag 8 juli 2009 in werking.

Bezwaar en beroep

De beslissing van de raad is op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht een besluit, zodat daartegen ingevolge die wet bezwaar en beroep openstaat.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen een termijn van zes weken, ingaande op 9 juli 2009, bij de raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht tegen voormeld genomen besluit een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van bezwaar.

Degene(n) die bij de raad een bezwaarschrift heeft/hebben ingediend, kan/kunnen tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de President van de Arrondissementsrechtbank te Dordrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is/zijn dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de raad van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht.

Hendrik-Ido-Ambacht, 7 juli 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht.

Naar boven