stcrt-2009-9634-001.png Bestemmingsplan ‘Buitengebied Markelo, herziening de Domelaar II’ onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken bekend dat het door de gemeenteraad bij besluit van 21 april 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Markelo, herziening de Domelaar II’ onherroepelijk is geworden.

Sinds de jaren 80 wordt zand gewonnen op de locatie De Domelaar. Deze locatie is globaal gelegen tussen de Witterietsweg, de Holterweg en de Groenlandsdijk te Markelo.

De zandwinninglocatie is nagenoeg uitgeput. Om de beschikbaarheid van industriezand voor de korte en de lange termijn veilig te stellen en voor de continuering van de winning van beton- en metselzand, is een uitbreiding van de bestaande zandwinninglocatie noodzakelijk. De locatie voor die uitbreiding (Domelaar II) is gevonden in het gebied dat globaal is gelegen tussen de Groenlandsdijk en de Slagendijk te Markelo.

Deze herziening is opgesteld omdat genoemde uitbreiding op grond van het geldende bestemmingsplan niet is toegestaan.

Het vastgestelde plan heeft met ingang van 8 mei 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Omdat van de daarbij geboden mogelijkheid beroep in te stellen c.q. een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State geen gebruik is gemaakt, is het bestemmingsplan met ingang van de dag waarop de beroepstermijn is afgelopen, te weten 19 juni 2009 in werking getreden.

Het bestemmingsplan (inclusief eventueel bijbehorende bijlagen) ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, de Höfte 7 te Goor (op maandag van 12.00 tot 19.30 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur). Het plan is ook in te zien op www.hofvantwente.nl.

1 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven