stcrt-2009-9584-001.png Bekendmaking gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Binnen de Veste’ en vaststelling hogere waarde ‘locatie Aalvanger’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110 van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Zwartewaterland heeft op 28 mei 2009 besloten het bestemmingsplan ‘Binnen de Veste’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en de motivering daarvoor zijn te vinden in de Toelichting onder de paragraaf ‘zienswijzen ontwerpplan’ en in het raadsbesluit met bijbehorende stukken. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Zwartewaterland op 14 april 2009 ten behoeve van dit bestemmingsplan hogere waarden, op grond van de Wet geluidhinder, vastgesteld.

Het plangebied beslaat grotendeels de historische kern van Hasselt. Het bestemmingsplan heeft voornamelijk een conserverend karakter en is een zogenaamd ‘beschermend bestemmingsplan’ volgens de Monumentenwet, omdat het grootste deel van het gebied is aangewezen als beschermd stadsgezicht. In het plan is de uitbreiding van het stadhuis vastgelegd en wordt voorzien in de mogelijkheid om, na het toepassen van een wijzigingsbevoegdheid, woningen te realiseren op de locatie Aalvanger, Schrijverswegje 17. Omdat de geluidsbelasting op de te realiseren woningen, na het toepassen van de wijzigingsbevoegdheid, boven de grenswaarde uitkomt, heeft het college van burgemeester en wethouders een hogere waarde voor geluid vastgesteld.

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit hogere waarden en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 2 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunnen in die periode worden ingezien bij de afdeling VROM, cluster Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis locatie Genemuiden. Het gemeentehuis is te vinden op Havenplein 1 en is op werkdagen van 8.30 tot 12.30 geopend. ’s Middags kunt u hier op afspraak terecht. Ook zijn de stukken in te zien op de website van de gemeente: www.zwartewaterland.nl.

Binnen de zes weken waarin de stukken ter inzage liggen, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a) belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Zwartewaterland;

  • b) belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c) belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarden kan door de onder a) en b) genoemde belanghebbenden beroep in worden gesteld, met dien verstande dat zienswijzen op dit besluit bij burgemeester en wethouders van Zwartewaterland dienden te worden ingebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de hogere waarden treden in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland.

Naar boven