stcrt-2009-9575-001.png Bestemmingsplan ‘Roombeek, herziening (Balengebouw)’

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Roombeek, herziening 3 (Balengebouw)’ onherroepelijk van kracht is geworden.

Het bestemmingsplan ‘Roombeek, herziening 3’ beoogt in het Balengebouw de vestiging van het ‘Cremermuseum’ met bijbehorende horeca planologisch mogelijk te maken. De vestiging van een dergelijke cultureel-maatschappelijke functie met bijbehorende horeca in het Balengebouw is reeds voorzien in het geldende bestemmingsplan ‘Roombeek’. Bij de nadere uitwerking van de plannen voor het totaalconcept ‘Cremer’ is echter gebleken dat de geldende bestemming voor het Balengebouw niet geheel de lading dekt van hetgeen ter plaatse ten behoeve van de realisatie van het concept ‘Cremer’ voorzien is. Om die gewenste ontwikkeling toch planologisch mogelijk te kunnen maken is het noodzakelijk gebleken de geldende horeca(mede)bestemming te verruimen en daarnaast ook kleinschalige ambachtelijke bedrijvigheid (o.a. ateliers voor kunstenaars) en kantoorruimte toe te staan.

Het bestemmingsplan ‘Roombeek, herziening 3 (Balengebouw)’ kan worden ingezien bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice in het stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 13.30 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 19.30 uur.

Tegen dit bestemmingsplan kan geen bezwaar of beroep meer worden ingediend.

Naar boven