stcrt-2009-9566-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Koppeling – De Schaft

Burgemeester en wethouders van Houten maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 12 mei 2009 het ontwerpbestemmingsplan Koppeling – De Schaft gewijzigd heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan Koppeling – De Schaft is gewijzigd vastgesteld conform de wijzigingen zoals weergegeven in bijlage 3.1, welke onderdeel uitmaakt van het besluit tot vaststelling.

De wijzigingen hebben betrekking op de regels en de verbeelding.

Plangebied en inhoud plan

Het plangebied (bedrijventerrein Koppeling – De Schaft) ligt centraal in Houten, ten zuiden van de bebouwing van Houten-Noord en ten noorden van de nieuwbouwwoningen van Houten-Zuid. De oostgrens bestaat uit de spoorlijn Houten–Culemborg en het woongebied Leebrug. De westgrens bestaat uit voor een deel uit de Schalkwijkerweg en voor een deel uit de Rondweg van Houten.

Om te kunnen voldoen aan de eisen van de huidige en toekomstige tijd zal het bedrijventerrein worden gerevitaliseerd. Hierbij zal een deel van de bestaande bedrijvigheid worden behouden. Daarnaast komen nieuwe bedrijfsactiviteiten de bestaande bedrijven versterken, kan er uitbreiding plaatsvinden van de bestaande bedrijfsactiviteiten en wordt een deel van het terrein omgezet in kantorengebied.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 2 juli 2009 ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00–12.30 uur en op woensdag ook van 16.00–19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30–17.00 uur op (030) 639 26 11.

Tevens zijn de stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de website van de gemeente Houten www.houten.nl.

Indiening beroepsschrift

Tegen het besluit tot vaststelling kan met ingang van 2 juli 2009 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden.

Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift bestemmingsplan Koppeling – De Schaft’ aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Inwerkingtreding besluit

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 13 augustus 2009 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Houten, 1 juli 2009

Naar boven