stcrt-2009-9536-001.png Bestemmingsplan ‘Stationstraverse Geldermalsen’ (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend dat met ingang van vrijdag 14 augustus 2009 gedurende zes weken het op 30 juni 2009 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Stationstraverse Geldermalsen’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan beoogt de bouw van een nieuwe traverse op het spooremplacement van het N.S.-station te Geldermalsen mogelijk te maken. Deze traverse zal beide zijden van het spoor en het perron voor voetgangers met elkaar verbinden en zorgt daarmee voor de noodzakelijke, algehele, verbetering van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het station in het bijzonder van minder valide personen. Met de realisering van de traverse zullen de bestaande loopbrug/traverse, die in slechte bouwkundige staat verkeert, en nu aanwezige voetgangerstunnel komen te vervallen.

De wijzigingen in het plan die bij de vaststelling daarvan hebben plaatsgevonden, hebben betrekking op enkele passages in de plantoelichting en op de planregel die bepaalt wat de maximaal toegestane bouwhoogte van de traverse mag zijn (: de bouwhoogte werd teruggebracht van 18 meter naar 13 meter).

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantencontactcentrum, tel. (0345) 586611. Het gemeentehuis is gelegen aan de Kuipershof 2 te Geldermalsen. Het Klantencontactcentrum is geopend op werkdagen van 8.30–12.30 uur en tevens op dinsdagmiddag van 13.30–17.00 uur. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl (onder bestuur&organisatie/beleidskaders/bestemmingsplannen/bestemmingsplan Stationstraverse Geldermalsen).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven