stcrt-2009-9532-001.png Voorontwerpbestemmingsplan ‘Dronten, Vossemeerdijk 40 (Bungalowpark/azc-locatie) (9120)’

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geeft het college van Dronten kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor het huidige asielzoekerscentrum (azc) aan de Vossemeerdijk 40. In dit kader is gereed het voorontwerp bestemmingsplan ‘Dronten, Vossemeerdijk 40 (Bungalowpark/ azc-locatie) (9120)’.

Het plangebied van dit voorontwerp bestemmingsplan bevindt zich aan de Hanzeweg en de Vossemeerdijk in de nabijheid van de Roggebotsluis. De grenzen van het plangebied liggen langs de volgende wegen en gebieden:

  • Aan de noord- en westkant: bospercelen.

  • Aan de zuidkant: de N307 (Hanzeweg).

  • Aan de oostkant: de Vossemeerdijk.

Het azc voldoet niet meer aan de hedendaagse vereisten die het Centraal Orgaan opvang asielzoekers aan azc’s stelt. De locatie zal daarom worden opgewaardeerd tot een kwalitatief hoogwaardig azc waarbij tevens de opvangcapaciteit wordt uitgebreid van 800 naar 1000 plaatsen conform de afspraken met de gemeenteraad van Dronten. Tegelijkertijd zal het in de toekomst mogelijk moeten zijn de azc-locatie te gebruiken voor recreatieve functies. Hierbij wordt de oorspronkelijke functie van de locatie als bungalowpark in ere hersteld. Om deze gewenste ontwikkelingen planologisch-juridisch vast te leggen is dit bestemmingsplan opgesteld.

U kunt de desbetreffende stukken van 2 juli 2009 tot en met 12 augustus 2009 tijdens openingstijden inzien (6 weken) bij:

  • De publieksbalie van het gemeentehuis.

  • De openbare bibliotheek te Dronten.

Het gehele plan is ook beschikbaar op www.dronten.nl via de submenu’s Mijn Gemeente, Bouwen en Wonen – Bestemmingsplannen.

Inspraakreactie

Tijdens de inzagetermijn kunt u een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van de gemeente Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een inspraakreactie indienen. Dit kan door een afspraak te maken met dhr. E. Heldoorn, tel. (0321) 388 215.

Van deze inspraakperiode wordt een verslag gemaakt. Wanneer burgemeester en wethouders dit verslag hebben vastgesteld, is de inspraakprocedure afgerond.

Dronten, 1 juli 2009

Burgemeester en wethouders van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven