stcrt-2009-9510-001.png Verlengen Wet voorkeursrecht gemeenten plangebied Molenbeek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet maken bekend, dat de raad van de gemeente Nunspeet in de vergadering van 25 juni 2009 heeft besloten het voorkeursrecht te verlengen op diverse percelen gelegen in het plangebied Molenbeek op basis van artikel 3 van de Wet voorkeursrecht gemeenten. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Dit betekent dat er in feite niets verandert. De artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de WVG blijven van toepassing. In de vergadering van 25 juni 2009 heeft de raad het bestemmingsplan Molenbeek vastgesteld. Op grond van artikel 9, lid 1, van de WVG vervalt het voorkeursrecht van rechtswege tien jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan, ongeacht of de nieuwe bestemming gerealiseerd is of niet.

Door het besluit van de raad tot verlenging van de geldingsduur van het bovengenoemd raadsbesluit blijft onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 van de WVG van toepassing op de aangewezen percelen. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Nunspeet te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Het besluit ligt tezamen met het raadsvoorstel en de bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens voor een ieder ter inzage bij de balie Ruimte van de gemeente Nunspeet, Markt 1 in Nunspeet. Het besluit treedt in werking de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin de terinzagelegging bekend is gemaakt.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan elke belanghebbende gedurende zes weken tegen het besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van Nunspeet, postbus 79, 8070 AB Nunspeet. Door het maken van bezwaar wordt het besluit niet geschorst. Als u een bezwaarschrift hebt ingediend en niet wilt wachten op de beslissing hierop, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van rechtbank Zutphen, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Nadere informatie via doorkiesnummer (0341) 25 92 45.

Naar boven