stcrt-2009-9460-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Goederendistrubutiecentrum Acht 2007’

De gemeenteraad heeft op 11 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Goederendistrubutiecentrum Acht 2007’ gewijzigd vastgesteld. Het raadsvoorstel en -besluit met bijlagen alsmede het bestemmingsplan met toelichting en bijlagen liggen met ingang van 2 juli 2009 tot en met 12 augustus 2009 voor een ieder ter inzage op de volgende locaties:

  • b. Klantcontactcentrum in het Stadskantoor, Stadhuisplein 10, Eindhoven.

    Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur.

  • b. Ondernemersplein in het Kennedy Business Center, Kennedyplein 200, Eindhoven.

    Openingstijden: maandag van 8.30–19.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 8.30–17.00 uur.

Daarnaast bestaat binnenkort de mogelijkheid om de digitale versie van het vastgesteld bestemmingsplan te raadplegen op de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Goederendistrubutiecentrum Acht 2007’ ligt in het noordelijk deel van het stedelijk gebied van Eindhoven binnen de ring. Het plangebied wordt begrensd door De Schakel aan de westzijde, de Mispelhoefstraat aan de noordzijde, de spoorbaan Eindhoven–'s-Hertogenbosch/Tilburg aan de oostzijde en de Zuidseweg en de Anthony Fokkerweg aan de zuidzijde.

In het kader van de inhaalslag actualisatie bestemmingsplannen is het bestemmingsplan ‘Goederendistrubutiecentrum Acht 2007’ in procedure gebracht. Dit bestemmingsplan beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Behoudens enkele kleine ontwikkelingen in het plangebied is het bestemmingsplan overwegend conserverend van aard.

De wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht, betreffen kort samengevat het volgende:

  • artikel 11 bestemming ‘Leidingen’ lid 11.4.1 is aangepast en uitgebreid met een aanlegvergunningstelsel;

  • in verband met de wijziging van de 35 KE-contour is op de plankaart de 35 KE-zone aangepast;

  • de aanduiding dienstwoning is op de plankaart verwijderd; in verband hiermede is in artikel 4 lid 4.1 sub j de vermelding ‘ter plaatse van de aanduiding dienstwoning toegestaan’ verwijderd en is sub a van lid 4.2.3 aangepast.

Tot slot zijn enkele grammaticale aanpassingen en aanpassingen van ondergeschikte betekenis in de voorschriften aangebracht met het oog op een verduidelijking dan wel een uniformering met de andere bestemmingsplannen die in het kader van de actualiseringslag zijn gemaakt.

Gedurende de genoemde inzage termijn kunnen bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant schriftelijk dan wel mondeling bedenkingen ten aanzien van het bestemmingsplan worden kenbaar gemaakt door:

  • degene die een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • een ieder die bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

Schriftelijke bedenkingen dient men te richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch. Mondelinge bedenkingen kunnen op maandag tot en met donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht door te bellen naar het volgende hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Provinciehuis: telefoon 073-6812888.

Naar boven