stcrt-2009-9439-001.png Vaststelling bestemmingsplan Hessenpoort, 2e partiële herziening, Mindenstraat

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat door de gemeenteraad in de openbare vergadering van 15 juni 2009 het bestemmingsplan Hessenpoort, 2e partiële herziening, Mindenstraat is vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat gelegen is binnen het plangebied van het bestemmingsplan ‘Hessenpoort’ en omvat een perceel aan de Mindenstraat (hoek Nieuwleusenerdijk).

In het bestemmingsplan Hessenpoort is voor het plangebied een scherpe, terug liggende bouwgrens opgenomen, omdat het zicht vanaf de Nieuwleusenerdijk in stand moest worden gehouden.

In het bestemmingsplan worden de bouwgrenzen aangepast. De (verkeerskundige) inzichten zijn in zoverre gewijzigd dat de terug liggende bouwgrens niet langer noodzakelijk is. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is het van belang dat de rooilijn langs de Nieuwleusenerdijk één lijn is, zonder de ‘knik’ die het bestemmingsplan aangeeft. Daarnaast wordt de bouwgrens aan de zijde van de Mindenstraat op één lijn geprojecteerd met de bestaande bebouwing aan deze straat.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het bestemmingsplan Hessenpoort, 2e partiële herziening, Mindenstraat met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 2 juli 2009 gedurende zes weken tot en met 12 augustus 2009 in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15) voor een ieder ter inzage. Tevens is het bestemmingsplan digitaal in te zien op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het informatiecentrum in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwolle, 1 juli 2009

Naar boven