stcrt-2009-9423-001.png Goedkeuring bestemmingsplan De Tanerij

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 28 lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat het bij raadsbesluit van 27 oktober 2008 vastgestelde bestemmingsplan De Tanerij door Gedeputeerde Staten van Overijssel geheel is goedgekeurd bij hun besluit van 16 juni 2009 nr. 2009/00896998, verzonden op 22 juni 2009.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat gelegen is aan de noordzijde van de binnenstad. Het bestemmingsplan heeft de volgende globale begrenzing:

  • aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de locatie van het theater De Spiegel en de Schoolmeestersteeg,

  • aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door de Heiligeweg, het Assiesplein en de Menno van Coehoornsingel.

  • aan de oostgrens wordt het plangebied begrensd door de ‘buitenkant’ van de Achtergracht en de Stenen Pijp.

  • Aan de noordgrens wordt het plangebied begrensd door de ‘buitenkant’ van de Achtergracht.

Dit bestemmingsplan voorziet in de realisatie van ca 45 wooneenheden verdeeld over de locaties ‘Bruggeman’, het Flevogebouw, ‘De twaalf apostelen’ en de het ‘Huis aan de Achtergracht’. Daarnaast is de mogelijkheid opgenomen voor de realisatie van commerciële ruimten/praktijkruimten. Tevens is in het Spinhuis een hotel – restaurant geprojecteerd. Ook de realisatie van een brug over de Achtergracht is opgenomen. Tenslotte is het theater de Spiegel in het bestemmingsplan opgenomen.

Bij de vaststelling zijn in het ontwerpbestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan met ingang van 2 juli 2009 gedurende zes weken tot en met 12 augustus 2009 voor een ieder ter inzage in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15). Het informatiecentrum in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld door een belanghebbende die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door een belanghebbende die aantoont, dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit van Gedeputeerde Staten inzake goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwolle, 1 juli 2009

Naar boven