stcrt-2009-9357-001.png Terinzagelegging aanvullende startnotitie MER Natuurcompensatie voor de WCT, Westerschelde Containerteminal

De startnotitie MER Natuurcompensatie voor de WCT ligt vanaf 1 juli 2009 t/m 11 augustus 2009 ter inzage. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk en mondeling reageren op deze startnotitie.

Achtergrond

Momenteel wordt gewerkt aan de milieueffectrapportage (MER) voor de WCT. Tijdens het lopende onderzoek blijkt dat het noodzakelijk is om eveneens een MER procedure te voeren voor het beoogde natuurcompensatiegebied. Gelet op de samenhang tussen het project WCT en het natuurcompensatiegebied zal uiteindelijk een gezamenlijk MER in procedure gebracht worden die zal leiden tot één integraal inpassingsbesluit voor de WCT en het natuurcompensatiegebied.

MER-procedure

Voor de realisatie van de WCT zijn verschillende besluiten en bijbehorende procedures nodig. Deze voorgenomen besluiten zijn in ieder geval: Een herziening door de Provincie Zeeland van het Omgevingsplan Zeeland 2006-2012, het vaststellen van een (provinciaal) inpassingsplan, evenals een concessieverlening voor landaanwinning door de minister van Verkeer en Waterstaat op grond van de Wet droogmakerijen en indijking 1904. Voorafgaand aan deze besluitvorming wordt een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hieraan wordt momenteel gewerkt. Het MER onderzoek wordt met het in procedure brengen van de aanvullende startnotitie uitgebreid met het natuurcompensatiegebied. In een MER worden de milieueffecten in kaart gebracht met als doel het milieu een volwaardige plaats in de besluitvorming te geven.

Reageren op de startnotitie

Na de publicatie van de startnotitie bestaat de mogelijkheid om hierop te reageren. Dat kan schriftelijk, maar ook mondeling (eventueel ook telefonisch). De ontvangen inspraakreacties worden door de Commissie voor de m.e.r. betrokken bij het advies over de richtlijnen voor de inhoud van het MER. Op basis hiervan stelt het bevoegde gezag (Provinciale Staten) de aanvullende richtlijnen vast waaraan de MER moet voldoen, welke informatie de MER dient te bevatten en welke onderwerpen en aspecten daarin moeten worden uitgewerkt. Ook wordt aangegeven welke mogelijke alternatieven en welke mogelijke milieueffecten moeten worden onderzocht.

Waar kunt u de startnotitie inzien?

De startnotitie ligt tijdens openingstijden ter inzage bij:

  • Provinciekantoor aan het Groene Woud in Middelburg

  • Rijkswaterstaat, Directie Zeeland te Middelburg

  • Gemeentehuis te Vlissingen

  • Gemeentehuis te Terneuzen

  • Gemeentehuis van Borsele te Heinkenszand

  • Kantoor Zeeland-Seaports te Terneuzen

Hoe kunt u reageren?

U kunt binnen de gestelde termijn van zes weken reageren op deze startnotitie. De reacties worden door de MER commissie meegenomen in de beoordeling.

  • Schriftelijke reacties kunt u sturen aan het (coördinerend) bevoegd gezag, de Provincie Zeeland:

    Provincie Zeeland

    Postbus 165

    4330 AD Middelburg

    Onder vermelding van 'Reactie Startnotitie MER Natuurcompensatie WCT'

  • Telefonisch en/of mondeling reageren. Daarvoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0118-631700.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de projectorganisatie WCT van Zeeland Seaports, telefoon 0115-647400. U kunt de startnotitie ook inzien en downloaden op onderstaande adressen.

www.wct-vlissingen.com

www.zeeland-seaports.com

www.zeeland.nl

Naar boven