stcrt-2009-9333-001.png ‘Partiële Herziening Bestemmingsplan Buitengebied (intensieve veehouderij)’

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant bij besluit van 12 juni 2009, kenmerk 1528801/1548863, hebben goedgekeurd het bestemmingsplan ‘Partiële Herziening Bestemmingsplan Buitengebied (intensieve veehouderij)’.

De gemeenteraad heeft op 26 maart 2009 het bestemmingsplan vastgesteld.

Het plan betreft een aanpassing van de bestemmingsplannen Buitengebied (bestemmingsplan Helkant, bestemmingsplan Buitengebied Hooge en Lage Zwaluwe, bestemmingsplan buitengebied gemeente Drimmelen en bestemmingsplan Zonzeelsche polder/Plukmade Zuid) door toevoeging van een aantal begripsbepalingen en gebruiksbepalingen aan de voorschriften.

Het bestemmingsplan heeft tot doel om ongewenste omschakeling van een willekeurig agrarisch bedrijf naar een intensieve veehouderij te voorkomen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt met het bestemmingsplan met ingang van 6 juli 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Park 1 te Made.

Tegen het plan kunnen diegenen die eerder hun bedenkingen aan Gedeputeerde Staten kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest bedenkingen ten aan zien van het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten in te brengen, binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Made, 22 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

C. Smits,

secretaris.

G.L.C.M. de Kok,

burgemeester.

Naar boven