stcrt-2009-9321-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen & BEVI’

Het college van gemeente Waalwijk maakt, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, gelezen in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen & BEVI’ met ingang van vrijdag 26 juni 2009 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt.

De gemeente Waalwijk heeft een ‘Beleidsvisie Externe Veiligheid’ opgesteld (vastgesteld in de gemeenteraad in juni 2008). In deze beleidsvisie staat aangegeven dat de gemeente Waalwijk een parapluherziening opstelt voor al haar bedrijventerreinen. Deze partiële herziening van diverse bestemmingsplannen heeft tot doel om de BEVI wetgeving ‘te vertalen’ naar de lokale situatie in Waalwijk.

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerreinen en BEVI dat nu voorligt is in feite een uitwerking van het beleid dat de gemeente uiteen heeft gezet in haar beleidsvisie Externe Veiligheid.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op de receptie van het gemeentehuis van Waalwijk (Raadhuisplein 2). Deze receptie is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur. Het ontwerpbestemmingsplan is ook te vinden op de website van de gemeente Waalwijk (http://www.waalwijk.nl), onder ‘Ruimtelijke plannen’.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het genomen besluit naar voren brengen bij het college van Waalwijk (postbus 10150, 5140 GB Waalwijk).

Voor een nadere toelichting kunt u contact opnemen met Saskia Basten, sbasten@waalwijk.nl, telefoon 0416-683 872.

Hoorzitting

Op woensdag 15 juli aanstaande is er een hoorzitting in het gemeentehuis van Waalwijk, Raadhuisplein 2 van 15.30 tot 17.00 uur. Tijdens die bijeenkomst kan een ieder desgewenst mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Van deze bijeenkomst wordt een verslag opgemaakt. Via deze bekendmaking nodigt de gemeente belanghebbenden en belangstellenden uit om de hoorzitting op 15 juli 2009 bij te wonen. U dient zich wel vóór woensdag 8 juli aan te melden voor deze bijeenkomst via sbasten@waalwijk.nl.

Naar boven