Regeling model keuringsrapport

9 juni 2009

Nr. JBZ 2009/2222/jg

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

Gelet op artikel 29, tweede lid, van de Regeling Erkenning en keuringsbevoegdheid APK1;

Besluit:

Artikel 1

Het model keuringsrapport als bedoeld in artikel 29, tweede lid, van de Regeling Erkenning en keuringsbevoegdheid APK en het model vervangend keuringsbewijs als bedoeld in artikel 80, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 wordt vastgesteld overeenkomstig bijlage 1 van deze regeling.

Artikel 2

Het model als bedoeld in artikel 1 moet voorzien zijn van een gele doorslag indien de invulling niet rechtstreeks plaatsvindt uit het keuringsregister.

Artikel 3

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 mei 2009.

Artikel 4

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling model keuringsrapport.

Deze regeling zal met de toelichting en bijlage in de Staatscourant worden geplaatst.

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

J.G. Hakkenberg,

Algemeen Directeur.

BIJLAGE 1

Voorzijde:

stcrt-2009-9309-001.png

Achterzijde:

stcrt-2009-9309-002.png

TOELICHTING

Deze publicatie vindt plaats in verband met de invoering van het Besluit voertuigen en de Regeling Erkenning en keuringsbevoegdheid APK. Daarin is de bevoegdheid om het model keuringsrapport vast te stellen toegekend aan de RDW. Met deze regeling wordt hierin voorzien. Aangezien er geen inhoudelijke wijzigingen zijn opgenomen ten aanzien van het eerdere model keuringsrapport is er geen beletsel voor de terugwerkende kracht tot 1 mei 2009.

Door het in omloop zijnde model keuringsrapport op dit moment nog niet te veranderen kunnen erkenninghouders de reeds aanwezige en bestelde voorraad keuringsrapporten blijven gebruiken. Wel zal voor het einde van dit jaar een nieuw model keuringsrapport worden gepubliceerd, waardoor het raadzaam is hiermee rekening te houden bij bestellingen.

De Directie van de Dienst Wegverkeer,

J.G. Hakkenberg,

Algemeen Directeur.


XNoot
1

Stcrt 2009, nr. 76.

Naar boven