stcrt-2009-9276-001.png Wijziging en vrijstelling op locatie in Overberg opnieuw ter inzage

Op 21 april 2009 heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug het wijzigingsplan ‘Haarweg 9’ vastgesteld om de bouw van een stal voor melkgeiten mogelijk te maken. Nadien is gebleken dat de plankaart niet aan de vereisten voldoet. Het plan en bijbehorende vrijstelling worden daarom nu opnieuw in procedure gebracht.

Het huidige bedrijf valt binnen de bestemming ‘agrarisch gebied met landschapswaarden’. De geprojecteerde uitbreiding valt gedeeltelijk buiten het bouwvlak, waardoor de bouw van de stal niet toegestaan is. In het ‘Bestemmingsplan Buitengebied’ van de voormalige gemeente Amerongen (vastgesteld 18 december 1995) is echter onder artikel 6 lid 15 de mogelijkheid opgenomen om door middel van een wijzigingsbevoegdheid het bouwvlak te vergroten of te verschuiven. In dit geval gaat het om een vormverandering.

Verder is voor het perceel de aanduiding ‘aandachtszone veehouderij’ van toepassing waarvoor vrijstelling benodigd is, zoals bepaald onder artikel 6 lid 13 van het bestemmingsplan.

Het college is voornemens gebruik te maken van zowel de wijzigings- als de vrijstellingbevoegdheid. Uit oogpunt van de levensvatbaarheid van het bedrijf is de vormverandering van het bouwvlak en de vrijstelling gewenst, zodat de bouw van de stal mogelijk wordt.

In het kader van de integraliteit is ervoor gekozen beide procedures tegelijkertijd te voeren. Bij het toepassen van zowel de wijzigingsbevoegdheid als de vrijstellingsprocedure worden de procedurevoorschriften, als bedoeld in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in acht genomen. Hiertoe ligt het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken vanaf 30 juni gedurende zes weken, tijdens kantooruren, ter inzage in de Gemeentewinkel in Doorn op Kerkplein 2. Het ontwerpwijzigingsplan is eveneens te raadplegen op de gemeentelijke website.

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden zijn of haar zienswijze over het wijzigingsplan en/of de vrijstelling schriftelijk of mondeling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken (0343-565588).

Vermeld bij het indienen tegen welke procedure uw zienswijze is gericht: de wijzigings- of de vrijstellingsprocedure.

De eventueel ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken. Voor de wijzigingsprocedure is goedkeuring van de Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht vereist. De eventueel ingediende zienswijzen zullen bij het verzoek om goedkeuring meegezonden worden.

Naar boven