stcrt-2009-9270-001.png (Gewijzigde) vaststelling bestemmingsplan Wymbritseradiel-Noord (kernen Gauw, Goënga, Scharnegoutum en Tirns)

Burgemeester en wethouders van Wymbritseradiel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Wymbritseradiel op 27 mei 2009 het bestemmingsplan Wymbritseradiel-Noord gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud/locatie

Het bestemmingsplan bevat de actualisatie van de thans bestaande situatie van de dorpen Gauw, Goënga, Scharnegoutum en Tirns. Nieuwe ontwikkelingen zijn hierin niet opgenomen.

Wijzigingen

De gemeenteraad voornoemd heeft bij de vaststelling wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen omvatten:

  • detailhandel op bedrijventerreinen:

    Detailhandel op bedrijventerreinen wordt niet ongeclausuleerd toegestaan. Voor de bedrijfsterreinen Trekdyk en Oergongswei wordt uitsluitend ondergeschikte detailhandel toegestaan en voor de bedrijfsterreinen in Gauw, Goënga en Tirns wordt middels een ontheffingsregeling ruimte geboden voor detailhandel tot een maximum van 200 m2 vloeroppervlakte.

  • plankaart, blad 3:

    De bestemming van het perceel Zwettewei 100 wijzigen van ‘bedrijfsdoeleinden’ naar de bestemming ‘woondoeleinden’.

  • staat van bedrijven:

    Opnemen meest recente lijst van bedrijven.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 26 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (centrale balie, tijdens de openstellingstijden), Stadslaan 75 te IJlst. Ook is het mogelijk het vastgestelde plan in te zien via de website www.wymbritseradiel.nl/digitaal loket/bouwen & wonen/digitaal plan en bestemmingsplannen/digitaal vaststelling bestemmingsplan Wymbritseradiel-Noord.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan een beroepschrift worden ingediend tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • Een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;

  • een ieder tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam, adres, datum, de omschrijving van de beslissing, de gronden van het beroep en een handtekening.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op het verzoek is beslist.

IJlst, 25 juni 2009

Naar boven