stcrt-2009-9249-001.png Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Prostitutie

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

In 2000 is het bordeelverbod opgeheven. Gemeenten moesten daarom beleid gaan maken over hoe om te gaan met (aanvragen voor de vestiging van) prostitutiebedrijven op hun grondgebied. Een deel van dat beleid is achterhaald en verouderd. Om die reden is een aanpassing van het ruimtelijk beleid noodzakelijk. Door het paraplubestemmingsplan Prostitutie uit 2001 – dat de ruimtelijke (on)mogelijkheden bepaalt van de diverse vormen van prostitutiedoeleinden – te herzien, is het mogelijk om het prostitutiebeleid weer actueel te maken.

Het bestemmingsplan ‘Prostitutie’ is een herziening van het bestemmingsplan ‘Prostitutie’ uit 2001. Het vormt tevens een aanvulling op de planvoorschriften/-regels van alle geldende bestemmingsplannen in Westervoort.

Het bestemmingsplan ‘Prostitutie’ regelt voor het gehele grondgebied van Westervoort in hoeverre en onder welke voorwaarden het mogelijk is om een escortbedrijf, sekswinkel of seksinrichting en dergelijke te vestigen.

Met ingang van 25 juni tot en met 5 augustus 2009 (zes weken) ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Prostitutie’ ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt inzage verkrijgen op de volgende tijden:

  • a. iedere werkdag van 08.00 tot 12.30 uur;

  • b. elke maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis;

  • c. elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur op afspraak (026-31 89 231).

Wilt u reageren? Gedurende deze periode van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA te Westervoort. Indien de behoefte bestaat om mondeling te reageren, dan kunt u bellen met het hierboven genoemde telefoonnummer. Alleen als u daar in uw reactie om heeft gevraagd, krijgt u de gelegenheid om in de commissievergadering – die voorafgaat aan de raadsvergadering – uw standpunt toe te lichten (horen).

Het ontwerp van het bestemmingsplan en deze bekendmaking zijn ook op de gemeentelijke website www.westervoort.nl geplaatst.

Naar boven