stcrt-2009-9230-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Verenigingsgebouwen Buitengebied’

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Urk maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 26 juni 2009, het ontwerpbestemmingsplan ‘Verenigingsgebouwen Buitengebied’ gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan is gelegen in het noorden van Urk en is thans onderdeel van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Het gebied ligt direct naast het huidige terrein voor de verenigingsgebouwen en omvat gronden begrensd door de Vormtweg, de parkeerplaatsen van Sportpark de Vormt en het Urkerbos. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming ‘dagrecreatie-sportveld’ in ‘maatschappelijke doeleinden - verenigingsgebouwen’. Voor het overige wordt het bestaande beleid in het plangebied niet gewijzigd.

Het ontwerp bestemmingsplan kan vanaf 26 juni 2009 tot en met 6 augustus 2009 tijdens openingstijden worden ingezien bij het Gemeenteportaal, afdeling Publiekszaken, Singel 9 te Urk. Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien op de gemeentelijke website: www.urk.nl, onder ‘visie en beleid’ → ‘bestemmingsplannen’. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling en Advies, tel. (0527) 689868. Gedurende deze termijn kan iedereen mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Urk, Postbus 77, 8320 AB Urk, onder vermelding van ‘ontwerpbestemmingsplan verenigingsgebouwen buitengebied’ en moeten voor het einde van de termijn worden ingediend, dan wel per post zijn bezorgd. De zienswijzen moeten voorzien zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met de afdeling Ontwikkeling en Advies, tel. (0527) 689868.

Urk, 24 juni 2009

Burgemeester en Wethouders van Urk,

J. Kroon,

burgemeester.

M. Bogerd,

secretaris.

Naar boven