stcrt-2009-9228-001.png Bestemmingsplan ‘Omlegging N201 De Ronde Venen’

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:42 en 3:45 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 mei 2009 het bestemmingsplan ‘Omlegging N201 De Ronde Venen’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 25 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Bouw- en Woningtoezicht in de centrale hal van het gemeentehuis.

De openingstijden zijn: ma. t/m do. 08.30–16.00 uur, vr. 08.30–12.30 uur en ma. avond 17.30–19.30 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te downloaden via de gemeentelijke website www.derondevenen.nl.

Het bestemmingsplan omvat het planologisch kader voor het omleggen van de N201 nabij Amstelhoek. Naast de aanpassingen als gevolg van de binnengekomen zienswijzen is besloten om aanvullende aanpassingen te doen aan het bestemmingsplan. Kort samengevat heeft dit geleid tot de volgende aanpassingen aan het bestemmingsplan:

Toelichting van het bestemmingsplan:

  • Er is een onderbouwing opgenomen ten aanzien van de calamiteiten weg Amstelkade;

  • P. 29 het woord ‘de brug’ is vervangen door ‘het aquaduct’;

  • P. 43 de zinsnede ‘het tijdstip van het ter inzage leggen van het plan’ is vervangen door ‘het tijdstip van inwerkingtreding van het plan’.

Plankaart:

  • De aansluiting van de rotonde naar het Fort is aangepast.

Voorschriften:

  • Lid 5.2.3 van de bestemming water is geschrapt;

  • In lid 8.1 van de bestemming Waterkering is de tekst ‘mede bestemd voor de waterkering en de waterhuishouding’ gewijzigd in ‘primair bestemd voor de waterkering en de waterhuishouding’;

  • Lid 10.1.b van de algemene ontheffingsregels is geschrapt en de rest van het artikel is vernummerd.

De natuurtoets is redactioneel aangepast. Daarnaast zijn de regels redactioneel en de plankaart qua codering en gebruik van bestemmings- en aanduidingsbenamingen aangepast aan de voorwaarden zoals opgenomen in de SVBP 2008.

Voor de exacte wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit, de zienswijzennota en de daarbij behorende bijlage.

Beroep

Een belanghebbende kan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag binnen de periode van zes weken dat dit besluit ter inzage ligt. Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Op grond van artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Mijdrecht, 24 juni 2009

Naar boven