stcrt-2009-9219-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Correctieve herziening Elsbroekerpolder’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Correctieve herziening Elsbroekerpolder’ van donderdag 25 juni tot en met woensdag 5 augustus 2009 (gedurende zes weken) voor iedereen ter inzage ligt in de gemeentewinkel. Het plan is ook in te zien onder ‘projecten & plannen’ van de website van de gemeente: www.hillegom.nl.

Plangebied en inhoud van het plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met name betrekking op de woningbouwlocatie voor de bouw van vier woningen aan de westzijde van de Leidsestraat ter hoogte van de huisnummers 142/144. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld in verband met de onthouding van goedkeuring Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor dit gebied in het bestemmingsplan ‘Elsbroekerpolder’. In het ontwerpbestemmingsplan wordt ook de regeling ter bescherming van archeologische waarden aangescherpt. Dit is van toepassing op een gedeelte van het plangebied ten westen én ten oosten van de Leidsestraat. Er zijn tevens twee ambtshalve aanpassingen. Dit betreft:

  • de begrenzing tussen de bestemming ‘Uit te werken woondoeleinden (WU)’ en ‘Agrarische doeleinden (A)’;

  • de plangrens achter het pand Leidsestraat 156 is aangepast. Een klein deel van het agrarisch gebied, nu gelegen in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied 1997’, wordt aan het plangebied van het onderhavige bestemmingsplan toegevoegd.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, Postbus 32, 2180 AA Hillegom.

Naar boven