Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 4 juni 2009, nr. VGP/PSL 2934156, houdende wijziging van de Regeling mandaat- en volmachtverlening aan de GGD'en met betrekking tot de uitvoering van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Besluit:

ARTIKEL I

Bijlage 1 bij de Regeling mandaat- en volmachtverlening aan de GGD’en met betrekking tot de uitvoering van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen wordt als volgt gewijzigd:

1. De volgende gegevens vervallen:

GGD

Gemandateerde

GGD Rivierenland

dagelijks bestuur Regio Rivierenland

GGD Rotterdam-Rijnmond

directeur

GGD Zeeland

algemeen bestuur

GGD Regio Noord-Veluwe

dagelijks bestuur Regio Noord-Veluwe

GGD Noord- en Midden Limburg

dagelijks bestuur Regio Noord- en Midden-Limburg

Hulpverleningsdienst Groningen

bestuurscommissie GGD

GGD Regio IJssel-Vecht

dagelijks bestuur Regio IJssel-Vecht

Hulpverleningsdienst Kennemerland

dagelijks bestuur

Gemeente Den Haag, Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn

College B&W

2. De volgende instanties met bijbehorende gemandateerde worden toegevoegd:

GGD

Gemandateerde

GGD Rivierenland

directeur

GGD Rotterdam-Rijnmond

algemeen directeur

GGD Zeeland

directeur

GGD Limburg-Noord

dagelijks bestuur Regio Limburg-Noord

GGD Groningen

bestuurscommissie GGD

GGD IJsselland

dagelijks bestuur GGD IJsselland

Veiligheids Regio Kennemerland

dagelijks bestuur

Gemeente Den Haag, Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn

directeur Volksgezondheid, GGD Den Haag

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

Het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen stelt ter bescherming van de volksgezondheid regels inzake het veilig aanbrengen van tatoeages en piercings. In artikel 3, eerste lid, van het besluit is bepaald dat de ondernemer om te mogen tatoeëren en piercen moet beschikken over een vergunning van de Minister van VWS. Artikel 4, eerste lid, van het besluit verschaft de Minister van VWS de bevoegdheid tot de verlening van die vergunning. Op grond van artikel 5 van het besluit kan de Minister van VWS een vergunning intrekken indien een ondernemer zich niet aan de wettelijke verplichtingen of aan de vergunningvoorwaarden houdt.

Uit praktische overwegingen is het gewenst deze bevoegdheden te mandateren aan de GGD’en, en deze daarbij toe te staan weer ondermandaat te verlenen aan onder hen ressorterende functionarissen. In bijlage 1 bij de Regeling mandaat- en volmachtverlening aan de GGD’en met betrekking tot de uitvoering van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen zijn de functionarissen en instanties opgenomen aan wie mandaat wordt verleend.

Twee GGD’en (Hulpverleningsdienst Groningen en Hulpverleningsdienst Kennemerland) zijn van naam veranderd. Voor vier GGD’en (GGD Rivierenland, GGD Rotterdam-Rijnmond, GGD Zeeland en Gemeente Den Haag, Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn) dient een andere functionaris te worden gemandateerd. De GGD Regio Noord-Veluwe is aangesloten bij GGD Gelre-IJssel en kan dan ook vervallen. Voor de GGD Noord- en Midden Limburg en GGD Regio IJssel-Vecht zijn zowel de naam van de GGD als de aan te wijzen instantie als gemandateerde gewijzigd. Deze regeling zorgt ervoor dat de hierboven beschreven wijzigingen worden doorgevoerd in de Regeling mandaat- en volmachtverlening aan de GGD’en met betrekking tot de uitvoering van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen.

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de administratieve lasten voor de burger en het bedrijfsleven, en heeft ook verder geen bedrijfseffecten.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven