stcrt-2009-9190-001.png Onteigeningsplan ‘Castellum oud Heusden’

De gemeenteraad van Heusden maakt bekend, dat zij overeenkomstig artikel 3:11b juncto 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht vanaf 29 juni 2009 gedurende zes weken, derhalve tot en met 10 augustus 2009 op de secretarie van de gemeentehuizen Vlijmen en Drunen en de bibliotheek in Heusden op de gebruikelijke wijze ter inzage zullen leggen het ontwerponteigeningsbesluit ‘Castellum oud Heusden’,met de daarbij behorende stukken als bedoeld in artikel 80 van de Onteigeningswet,betrekking hebbende op gebouwde en ongebouwde eigendommen die zijn gelegen in het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ dat door de gemeenteraad van Heusden is vastgesteld op 18 december 2007 en vervolgens op 26 augustus 2008 door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant geheel is goedgekeurd.

Deze onteigening zal plaatshebben ter uitvoering van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’, waarin aan het te onteigenen perceel de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Groen en Water’ is gegeven.

Het gebied, gelegen in de bebouwde kom van Oud-Heusden in de gemeente Heusden, rond de Adrianus Loeffstraat, de Cornelis Verolmestraat, de Robrechtstraat en de Suitbertusstraat zal worden gerevitaliseerd om de functionele en ruimtelijke situatie in deze kern te verbeteren.

De ontwikkeling behelst de sloop van rijwoningen, de toevoeging van straten en parkeerplaatsen, daarmee tevens d herinrichting van het openbaar gebied. De gesloopte woningen worden vervang door grondgebonden woningen, maisonnettes, ouderenwoningen en een castellum (gestapelde bouw), in totaal circa 40 woningen.

Om de realisering van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ als één geheel te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat de gemeente Heusden de volledige beschikking verkrijgt over alle in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Castellum oud Heusden’ gelegen onroerende zaken.

Op grond van de artikelen 3:12, 3:13, 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende het verloop van de termijn van terinzagelegging hun zienswijzen op bovengenoemd onteigeningsplan schriftelijk aan de gemeenteraad van Heusden kenbaar maken aan het adres: De raad van de gemeente Heusden, Postbus 41, 5250 AA Vlijmen.

Ook bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om de zienswijzen op meergenoemd ontwerpraadsbesluit met ontwerponteigeningsplan mondeling kenbaar te maken, in welk geval zij worden verzocht om binnen de termijn van terinzagelegging als hiervoor genoemd, contact op te nemen met de heer A. Beerens van de gemeente Heusden, telefonisch bereikbaar onder nummer (073) 513 17 89.

Heusden, 16 juni 2009

De griffier,

E.J.M. de Graaf.

De voorzitter,

H.P.T.M. Willems.

Naar boven