stcrt-2009-9181-001.png Goedkeuring bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, Partiële herziening ex artikel 30 WRO

Op 30 januari 2008 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II. Op een groot aantal punten heeft de Raad van State een positieve uitspraak gedaan, zoals de locatiekeuze, de MER/SMB, de behoefteraming, de EHS-discussie, aspect geluidhinder, Flora- en faunawet, aantasting landschappelijke en cultuurhistorische waarden, doortrekking verlengde Mr. Cramerweg, aansluiting Riegshoogtendijk, knip Trekgatenweg, fietsbrug en de financiële uitvoerbaarheid.

Echter op onderdelen is het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten vernietigd dan wel is goedkeuring daaraan onthouden.

In het kader van het herstellen van die onderdelen, heeft de gemeenteraad voor de gebieden ten westen en ten zuidwesten van Hollandscheveld waarvoor een bedrijventerreinbestemming bedoeld is, en voor een aantal andere kleinere locaties, op 30 oktober 2008 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, partiële herziening ex artikel 30 WRO vastgesteld.

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben bij besluit van 2 juni 2009, kenmerk 5.4/2008015451, het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, Partiële herziening ex artikel 30 WRO goedgekeurd met uitzondering van 1 onderdeel. Dit onderdeel heeft betrekking op de plankaart voor zover het betreft het perceel Hollandscheveldse Opgaande 6a.

Het plangebied van de partiële herziening wordt globaal begrensd door de Rijksweg A 37, Riegshoogtendijk, Zuidwoldiger Waterlossing, Albartsweg, Langedijk, Hollandscheveldse Opgaande en de Mr. Cramerweg.

De hoofdelementen van dit plan zijn een bedrijventerrein aan de oostkant van Buitenvaart I cq de Mr. Cramerweg en een bedrijventerrein ten zuiden van de Langedijk. In totaal gaat het om ongeveer 100 hectare (netto) aan bedrijventerrein. Daarnaast zitten er een aantal kleinere elementen in het bestemmingsplan, namelijk onder andere de volgende:

  • een ondergeschikt perceelsdeel met de bestemming verkeersdoeleinden gelegen tussen het noordelijke blok van het bedrijventerrein aansluitend op het Hollandscheveldse Opgaande, overeenkomstig het voorgaande plan;

  • 2 percelen met een woonbestemming aan het Hollandscheveldse Opgaande (één overeenkomstig het voorgaande plan, ter plaatse van nummer 24, en één ter plaatse van de voormalige kwekerijbestemming).

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het gedeeltelijk (grotendeels) goedgekeurde bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart II, partiële herziening ex artikel 30 WRO, liggen met ingang van 25 juni 2009 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • degene die tijdig bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten tegen het vastgestelde bestemmingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot Gedeputeerde Staten te wenden;

  • een ieder, voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring aan het bovengenoemd onderdeel van het bestemmingsplan.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven