stcrt-2009-9178-001.png Ontwerpbestemmingsplannen Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Herziening woningbouwvoorschriften en Buitengebied Noord, deelplan Herziening woningbouwvoorschriften

Burgemeester & Wethouders maken bekend dat twee bestemmingsplannen zijn voorbereid voor het herzien van een tweetal voorschriften in de bestemmingsplannen voor het buitengebied. Het plan beoogt de bouw van woningen (hoofdgebouw) van 200 vierkante meter mogelijk te maken. Tevens is met deze herziening de splitsingsbevoegdheid voor woningen van 180 vierkante meter verhoogd naar 220 vierkante meter. Naast de aanpassing van het bouwvoorschrift van woningen en de wijzigingsbepaling, is in de wijzigingsbepaling een klein aanvulling doorgevoerd voor wat betreft de inhoud van het aan te leveren bedrijfsplan voor het vestigen van nieuwe bedrijvigheid in bestaande (woon)bebouwing. In het vervolg moet op basis van deze wijziging in een bedrijfsplan ook de maatschappelijke effecten worden beschreven en verantwoord.

De ontwerpbestemmingsplannen liggen vanaf donderdag 25 juni 2009 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie van de Gemeentewinkel in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Ook zijn de ontwerpbestemmingsplannen digitaal in te zien op de website van de gemeente Hoogeveen. www.hoogeveen.nl/bestemmingsplannen. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Het adres is postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Indien u een mondelinge zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer F. Berting van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 291769.

Naar boven