stcrt-2009-9175-001.png Bekendmaking ontwerpbestemmingsplannen gemeente Nieuw-Lekkerland

Burgemeester en wethouders van Nieuw-Lekkerland maken ingevolge het bepaalde in artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 24 juni 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren (ma t/m vr 9.00–12.00 uur en maandagavond van 18.00–20.00 uur) voor een ieder bij het Servicecentrum van het gemeentehuis ter inzage ligt:

  • 1. Het ontwerp van het bestemmingplan ‘Lekdijk 87’

  • 2. Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Landgoed Schoonenburgh’

  • 3. Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Boezemkade Overwaard’.

Het plan onder 1 heeft betrekking op het juridisch-planologisch realiseren van twee bouwkavels in plaats van het thans aanwezige agrarische bedrijf met bijbehorende bedrijfsbebouwing. Deze wijziging is in het kader van de Ruimte voor Ruimte-regeling.

Het plan onder 2 heeft betrekking op het juridisch-planologisch realiseren van een Landgoed met landhuis. Het plangebied ligt direct ten zuidoosten van de kern Nieuw-Lekkerland en bestaat uit een bos en agrarische graslanden met watergangen. Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de Schoonenburgweg en aan de zuidzijde door de Elzenweg. Ten noorden van het plangebied ligt de kern Nieuw-Lekkerland en ten westen bevindt zich agrarisch gebied.

Het plangebied bestaat uit twee gedeelten, van elkaar gescheiden door een agrarische perceel.

Het plan onder 3 heeft betrekking op de juridisch-planologische medewerking aan het opwaarderen van de Boezemkade door middel van het verhogen en verbreden van de kade en het verleggen van de naastgelegen watergang. Het plangebied omvat de Boezemkade Overwaard, gelegen tussen de Hoge Boezem Overwaard en de polder Nieuw-Lekkerland. Aan de noordzijde van de Boezemkade loopt de Tiendweg en is het dorp Nieuw-Lekkerland gelegen. Aan de zuidzijde ligt het Grote of Achterwaterschap.

Gedurende de termijn van terinzageligging bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om schriftelijke of mondelinge zienswijzen naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad, postbus 4, 2957 ZG Nieuw-Lekkerland.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze of voor het inwinnen van informatie kunt u een afspraak maken met de heer W.H. van Essen tel. 0184-688582.

Alle drie de ontwerpplannen zijn ook op de gemeentelijke website in te zien (www.nieuw-lekkerland.nl).

Naar boven