stcrt-2009-9159-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Groot Lankum’

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker – Groot Lankum’ met bijbehorende stukken met ingang van 25 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt.

Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.franekeradeel.nl.

Voornoemd ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied welk plaatselijk bekend is als de GGZ buitenlokatie. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebouw ‘Groot Lankum’ met het omliggende terrein. Het betreft de ontwikkeling van een appartementengebouw met zorgvoorzieningen.

Het bouwplan stelt de bouw van 61 zelfstandige wooneenheden, 8 studio’s (zorghotels), 2 logeerkamers en een centraal deel met voorzieningen zoals een restaurant, een winkel, een kapper, een sauna en een pedicure voor. De ontwikkelingen zullen geheel binnen het bestaande gebouw gerealiseerd worden.

Tevens worden de parkeervoorzieningen ten behoeve van het appartementengebouw in het plan meegenomen.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoonnummer 0517-380435).

Franeker, 24 juni 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven