stcrt-2009-9139-001.png Vaststelling bestemmingsplan IJburg tweede fase en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 20 mei 2009 (nr. 106/251), het bestemmingsplan IJburg tweede fase gewijzigd vastgesteld, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. Tevens hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam bij besluit van 21 april 2009 (nr. BD2009-002995), op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet, ten behoeve van dit bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan IJburg tweede fase, het besluit tot vaststelling van hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 juni 2009 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1. Bel voor openingstijden 14020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl;

  • het Informatiecentrum De Zuiderkerk voor ruimte, bouwen en wonen, Zuiderkerkhof 72. Bel voor openingstijden 020-552 7987 of kijk op www.zuiderkerk.amsterdam.nl;

  • het publiekscentrum van stadsdeel Zeeburg, Cruquiusweg 5. Bel voor openingstijden 020 608 0711 of kijk op www.zeeburg.nl.

Het bestemmingsplan maakt een woonwijk van maximaal 9.200 woningen met bijbehorende functies op vier nieuwe eilanden ten noordoosten van IJburg eerste fase in het IJmeer mogelijk. Het plangebied wordt begrensd aan de oostzijde door de gemeentegrens met Muiden en Diemen, aan de noordzijde door de stadsdeelgrens met stadsdeel Amsterdam-Noord, aan de westzijde begrensd door de eerste fase van IJburg en aan de zuidzijde begrensd door de gemeentegrens met Diemen.

In het plangebied is onder meer geluidgevoelige bebouwing geprojecteerd in de vorm van nieuwe woningen, scholen en medische voorzieningen. Bij een deel van de geluidgevoelige bebouwing wordt de voorkeursgrenswaarde overschreden als gevolg van wegverkeersgeluid en railverkeersgeluid door de trambaan. In dit verband hebben burgemeester en wethouders van Amsterdam bij besluit van 21 april 2009 op grond van de Wet geluidhinder, besloten tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in deze wet.

Voor het bestemmingsplan geldt dat gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad van Amsterdam naar voren heeft gebracht, beroep kan instellen tegen dit besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Voor het besluit tot vaststelling van hogere waarden geldt dat gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders van Amsterdam heeft ingebracht, beroep kan instellen tegen dit besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl

Amsterdam, 24 juni 2009

Burgemeester en wethouders,

secretataris,

H. de Jong.

Burgemeester,

M.J. Cohen.

Naar boven