stcrt-2009-9072-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Essenkamp Varsseveld’

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 11 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Essenkamp Varsseveld’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud

Openbare basisschool De Essenkamp is gefuseerd met een andere school in Varsseveld. Hierdoor is de locatie van de basisschool aan de Klaproosstraat 13 vrijgekomen. De gemeente wil op deze locatie, gelet op de nabije omgeving, 16 halfvrijstaande woningen ontwikkelen. Hiervoor zullen kavels worden uitgegeven. De hoofddoelstelling van dit bestemmingsplan is dan ook het bieden van een juridisch kader om de ontwikkeling van de inbreidingslocatie Essenkamp planologisch mogelijk te maken.

Plangebied

De locatie Essenkamp ligt ten noorden van het centrum van Varsseveld. De omvang van het plangebied is circa 0,8 ha. Het gebied wordt aan alle zijden begrensd door wegen, te weten:

  • De Akkerstraat aan de noordzijde,

  • De Haverstraat aan de oostzijde,

  • De Essenkampstraat aan de zuidzijde, en

  • De Klaproosstraat aan de westzijde.

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan ‘Essenkamp Varsseveld’ liggen van 25 juni 2009 tot 6 augustus 2009 voor iedereen ter inzage. Tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 8.30–12.00 uur; maandag t/m donderdag van 15.00–17.00 uur; maandag van 17.00–19.00 uur) van het gemeentehuis kan het besluit en het vastgestelde plan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis in Gendringen. Op verzoek kan het plan ook worden ingezien buiten openingstijden. In dat geval kan contact worden opgenomen met Publieksbalie, tel. (0315) 292 292. De stukken kunnen ook worden ingezien op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) onder ‘De gemeente, Wonen, Bestemmingsplannen’.

Beroep

Tijdens de periode van de ter inzage legging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan gebruik worden gemaakt door een belanghebbende, die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking op 7 augustus 2009, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven