stcrt-2009-9069-001.png Ontwerp facetbestemmingsplan ‘Bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen’

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van de Gemeente Landgraaf bekend dat het ontwerp facetbestemmingsplan ‘Bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen’ met ingang van 25 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het facetbestemmingsplan is van toepassing op het gehele grondgebied van Landgraaf, met uitzondering van de gebieden waar nog een Hoofdzakenplan geldt (het gebied rond het Streeperkruis en het Haesdal). Het facetbestemmingsplan regelt een drietal zaken, te weten bijgebouwen, beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis en parkeren bij woningen.

De huidige regels ten aanzien van economische activiteiten aan huis zijn verouderd en dienen aangepast te worden. In dit bestemmingsplan worden beroeps-/bedrijfsmatige activiteiten aan huis, onder voorwaarden, rechtreeks in een woning mogelijk gemaakt. De regels voor aan- en bijgebouwen zijn in de meest recente bestemmingsplannen goed opgenomen. Omdat thans nog gewerkt wordt aan de actualisatie van de bestemmingsplannen en er dus nog bestemmingsplannen zijn waar niet in een goede regeling is voorzien, biedt het facetbestemmingsplan uitkomst om deze aan- en bijgebouwenregeling voor het hele grondgebied van Landgraaf te laten gelden. Ten aanzien van parkeren is gebleken dat in de praktijk behoefte bestaat om te mogen parkeren op het eigen terrein voor de garage en voor de plek waar een garage, carport of overkapping op grond van het bestemmingsplan zou mogen worden opgericht. Het facetbestemmingsplan voorziet in dergelijke regels.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 25 juni 2009 tot en met 5 augustus 2009 ter inzage in de Gemeentewinkel, balie Grondgebied, Raadhuisplein 1 alhier, gedurende de openingstijden. Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website, www.landgraaf.nl onder bekendmakingen. Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Om een mondelinge zienswijze kenbaar te maken kan gedurende de bovengenoemde termijn contact opgenomen worden met het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling te bereiken op tel: 045-5695239.

Naar boven