stcrt-2009-9067-001.png Bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Kuikseind’ Middelbeers

Bij besluit van 12 mei 2009 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan ‘Ruimte voor Ruimte Kuikseind Middelbeers’ gewijzigd vastgesteld. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt ter hoogte van het agrarische melkrundveebedrijf aan de Kuikseindseweg 17a (kadastraal bekend MDB 03G1600) en ligt direct aan het woongebied De Hille in Middelbeers. De Organisatie Ruimte voor Ruimte wil hier 10 vrije bouwkavels gaan ontwikkelen op een totale oppervlakte van circa 1,4 hectare. We saneren dan het agrarische bedrijf. We hanteren hierbij het uitgangspunt van een kwalitatief hoogwaardige kernafronding.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan vastgesteld overeenkomstig het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan, met dien verstande dat er een aantal wijzigingen zijn aangebracht. Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van donderdag 25 juni 2009 gedurende 6 weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis te Oirschot. Binnen deze termijn van ter visie legging kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan en iedereen die beroep wil instellen tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan of een belanghebbende die kan aantonen dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Tegelijkertijd kunnen belanghebbenden, binnen de beroepstermijn, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit en daarmee ook het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 23 juni 2009

P. Perriëns,

secretaris.

R. Severijns,

burgemeester.

Naar boven