stcrt-2009-9060-001.png Ontwerpbestemmingsplan Zenderink

De gemeente Wierden is van plan een nieuwe woonwijk te ontwikkelen in Wierden. De nieuwe woonwijk Zenderink komt ten noordwesten van de kern Wierden te liggen. De woningbouwlocatie wordt grotendeels begrensd door de Hexelseweg, Industrieweg, West Kluinveenweg en 1e Lageveldsweg. De noordgrens ligt iets ten noorden van het verlengde van de Woestendijk.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Bestemmingsplan Zenderink’. In dit globale ontwerpbestemmingsplan is geregeld dat middels uitwerkingsplannen in drie fasen zo’n 100 tot 125 woningen kunnen worden gebouwd. Ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s bij de ontwikkeling van deze wijk.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan vanaf 25 juni 2009 gedurende zes weken inzien bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis of via onze website.

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze kan op een aantal manieren ingediend worden:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan het ‘Gemeente Wierden, College van burgemeester en wethouders, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Per e-mail. In dit geval kunt u gebruik maken van een speciaal formulier dat u kunt vinden op onze website www.wierden.nl. Het formulier heeft de naam ‘Zienswijzen en bedenkingen’.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven