Besluit tot wijziging van het Besluit toezicht en opsporing vervoer gevaarlijke stoffen in verband met een organisatiewijziging van het Havenbedrijf Rotterdam N.V.

4 juni 2009

Nr. CEND/HDJZ-2009/477 sector I&O

Hoofddirectie Juridische Zaken

De minister van Verkeer en Waterstaat,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Justitie,

Gelet op artikel 44, eerste lid, van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6, onderdeel d, van het Besluit toezicht en opsporing van gevaarlijke stoffen komt te luiden:

  • d. de medewerkers van de Divisie Havenmeester Rotterdam van Havenbedrijf Rotterdam N.V.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

TOELICHTING

Het onderhavig besluit ziet op een wijziging van het Besluit toezicht en opsporing vervoer gevaarlijke stoffen. Dit besluit regelt onder meer de aanwijzing van medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam N.V., belast met de opsporing van overtredingen van hetgeen bij of krachtens de Wet vervoer gevaarlijke stoffen is gesteld. In 2005 is de top- en hoofdstructuur bij het Havenbedrijf gewijzigd. Die wijziging vloeide voort uit een convenant tussen de Havenmeester, het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de toenmalige Minister van Verkeer en Waterstaat, waarin onder meer afspraken zijn gemaakt over de verzelfstandiging van de Havenmeester en een duidelijke verdeling van bevoegdheden. Als gevolg daarvan is de divisie Rotterdam Port Authority niet alleen in structuur gewijzigd, maar ook in naam. Deze wijziging van het Besluit toezicht en opsporing vervoer gevaarlijke stoffen strekt er toe om dat Besluit in overeenstemming te brengen met die naamswijziging.

De minister van Verkeer en Waterstaat,

C.M.P.S. Eurlings.

Naar boven