stcrt-2009-8988-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Componistenbuurt-Noord’

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 2 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Componistenbuurt-Noord’ heeft vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling alsmede het vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van 22 juni 2009 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage.

Het gebied van het ontwerpbestemmingsplan is ingeklemd tussen de Westlandseweg aan de zuidzijde en de (oude) Maasdijk aan de noord-, west- en oostzijde.

Voor het plangebied geldt thans nog een verouderde, niet op de huidige situatie afgestemde regeling. Het is gewenst de inhoud ervan af te stemmen op de feitelijke situatie en de juridische regeling te moderniseren. In het plan is bovendien de woningbouwontwikkeling De Vloot – Schutsluis meegenomen. Hiervoor is inmiddels vrijstelling als bedoeld in artikel 19 WRO c.q. bouwvergunning verleend.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst niet de werking van het goedkeuringsbesluit. Daartoe kan gedurende genoemde termijn tegelijk een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Het bestemmingsplan is voorts digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl (zie onder Nieuws, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen).

Maassluis, 18 juni 2009

Naar boven