stcrt-2009-8984-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad’

Voor de binnenstad wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het plangebied wordt globaal begrensd door de stadsmuur langs de Wellen en Boulevard, de Vissershaven, de Friesegracht en de Diepegracht.

In het plan wordt in hoofdzaak de bestaande situatie vastgelegd in een nieuw actueel plan. Een belangrijke doelstelling van het nieuwe bestemmingsplan blijft het streven naar behoud en versterking van de historische bebouwing, rekening houdend met de status van de binnenstad als beschermd stadsgezicht. Daarnaast maakt het nieuwe bestemmingsplan in ruimtelijke zin de uitvoering mogelijk van het beleid dat in hoofdlijnen in de Binnenstadsvisie Harderwijk is beschreven. Mede naar aanleiding van de inspraak is het plan op een aantal punten gewijzigd. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • het vervallen van de ontheffingsmogelijkheid voor twee nieuwe restaurants op de Vischmarkt;

  • het vervallen van de wijzigingsbevoegdheid voor de visafslag aan de Havendam;

  • het geven van een recreatieve bestemming aan het perceel Havendam 1.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad’ ligt met ingang van 26 juni 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan een ieder over ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie afd. Ruimte en economie, de heer P. Mulder, tel. 411329.

Naar boven