stcrt-2009-8965-001.png Ontwerpbestemmingsplannen

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat met ingang van vrijdag 19 juni 2009 zes weken de volgende ontwerpbestemmingsplannen ter inzage liggen:

  • 1. het ontwerpbestemmingsplan ‘Weemlanden Noord-Oost’;

  • 2. het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005 Wijzigingsplan Bouwmeesterstraat 36’;

  • 3. het ontwerpbestemmingsplan ‘Den Ham, parkeerterrein hoek Daarleseweg/Vriezendijk’ en

  • 4. het ontwerpbestemmingsplan ‘Opgang/Noorderweg te Vroomshoop’.

Ad 1.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Weemelanden Noord-Oost’ heeft tot doel het planologisch en juridisch kader te scheppen voor de bouw van onder andere de brede school inclusief enige woningbouw en zorggerelateerde woningbouw met de daarbij behorende infrastructuur en groenvoorzieningen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Prinsenweg, de afwateringssloot, de begraafplaats en de reeds gerealiseerde maatschappelijke voorzieningen aan de zuidzijde.

Ad 2.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening 2005 Wijzigingsplan Bouwmeesterstraat 36’ heeft ten doel om in het kader van de regeling, die voor seniorenafbouw in het leven is geroepen, de bestaande bedrijfswoning bij het melkveebedrijf te vergroten tot maximaal 1000 m3.

Ad 3.

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Den Ham, parkeerterrein hoek Daarleseweg/Vriezendijk’ heeft ten doel om ter plaatse van een reeds gesloopte woning de aanleg van een parkeerterreintje mogelijk te maken ten dienste van het ijzerwarenbedrijf Veneberg ijzerwaren Den Ham b.v., dat gevestigd is op het naastliggend perceel Vroomshoopseweg 4–6.

Ad. 4

De partiële planherziening heeft ten doel om de bouw van 4 woningen mogelijk te maken op de hoek van de Opgang en de Noorderweg te Vroomshoop.

Ter inzage en zienswijzen

De ontwerpbestemmingsplannen liggen voor een ieder bij de publieksbalie ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen. Tevens kunnen de ontwerpbestemmingsplannen met de daarbij behorende stukken ook digitaal worden ingezien via www.twenterand.nl. Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 67, 7670 AB te Vriezenveen en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met één van de medewerkers van de afdeling beleid via het algemene telefoonnummer 0546-840840.

Naar boven