stcrt-2009-8909-001.png Voorbereidingsbesluit ex art. 3.7 Wro Markerkant Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad van de gemeente Almere in zijn vergadering van 18 juni 2009 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor het gebied Markerkant. Voor dit gebied wordt eenbestemmingsplan voorbereid en voor een klein deelvan dit gebied wordt een vrijstellingsprocedure met toepassing van artikel 19,lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) gevoerd ten behoeve van een verbouwing van het Esso tankstation. Het voorbereidingsbesluit treedt met ingang van dinsdag 23 juni 2009 in werking en geldt voor één jaar.

Het gebied, de Markerkant, waarvoor het voorbereidingsbesluit genomen is, is aangegeven op de bij het voorbereidingsbesluit behorende kaart (nummer VB0058); het wordt globaal begrenst door de Hogering, het Rie Mastenbroeksportpark, de Andreatuinen en door de woonwijken Kruidenwijk, Staatsliedenwijk en Waterwijk.

De verbouwing van het Esso tankstation past in het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voor de Markerkant. Het geldende bestemmingsplan ‘Markerkant’ uit 1981 biedt echter geen mogelijkheden voor de gewenste ontwikkeling. Medewerking kan daarom alleen worden verleend middels een vrijstelling, waarvoor een voorbereidingsbesluit noodzakelijk is.

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 22 juni 2009 ter inzage bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis en is digitaal in te zien via www.almere.nl/info en digitaal loket/bestemmingsplannen/. Tegen dit voorbereidingsbesluit kan op basis van de nieuwe Wro geen bezwaar worden ingediend.

Naar boven