stcrt-2009-8897-001.png Goedkeuring Bestemmingsplan ‘Kern Vijlen’

Burgemeester en wethouders van Vaals maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg, bij besluit van 2 juni 2009 het bestemmingsplan ‘Kern Vijlen’ hebben goedgekeurd.

Het bestemmingsplan ‘Kern Vijlen’ voorziet in een actualisatie van de twee bestemmingsplannen ‘Vijlen’ en ‘Vijlen Zuid-Oost’. Het bestemmingsplan is op 3 maart 2008 door de gemeenteraad van Vaals vastgesteld, met enkele ondergeschikte wijzigingen.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het goedgekeurde bestemmingsplan ‘kern Vijlen’ liggen met ingang van 19 juni 2009 tot en met 31 juli 2009 gedurende openingstijden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Tegen het goedkeuringsbesluit kan gedurende de terinzage termijn beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door eenieder die zich tijdig op grond van artikel 27 lid 1 of 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig bedenkingen bij Gedeputeerde Staten in te dienen. Ook kan beroep worden aangetekend door eenieder die bezwaar heeft gemaakt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het indienen van beroep tevens een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Vaals, 18 juni 2009

Naar boven