stcrt-2009-8889-001.png Ontwerpbestemmingsplan Maarssenbroek Werkgebied, eerste partiële herziening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Maarssenbroek Werkgebied een ontwerpbestemmingsplan voor een partiële herziening ter inzage ligt.

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ‘Maarssenbroek Werkgebied, eerste partiële herziening’ heeft betrekking op verschillende locaties binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Maarssenbroek Werkgebied’.

Het vigerende bestemmingsplan ‘Maarssenbroek Werkgebied’ is een bedrijven- en kantorenterrein en een klein groengebied in het zuiden van de gemeente Maarssen, begrensd door de Zuilense Ring (gemeentegrens) aan de zuidoostzijde, de plangrenzen van de bestemmingsplannen ‘Maarssenbroek Woongebied’ en ‘Maarsser Bruglocaties’ aan de noordwestzijde en de oostelijke oever van het Amsterdam-Rijnkanaal. De Ruimteweg en de Floraweg, welke de verbinding vormen tussen het woongebied Maarssenbroek en bedrijventerrein Lage Weide lopen in zuidoostelijke richting door het gebied. Samen met de Amsterdamse Slag fungeren deze wegen tevens als op- en afritten van de Zuilense Ring.

In deze partiële herziening is een plandeel van het vigerende bestemmingsplan ‘Maarssenbroek Werkgebied’ die bij uitspraak van de Raad van State is vernietigd en een plandeel waaraan door gedeputeerde staten van de provincie Utrecht (gedeeltelijk) goedkeuring is onthouden, op grond van artikel 30 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) gerepareerd.

Daarnaast zijn in het ontwerpbestemmingsplan enkele aanpassingen doorgevoerd in het kader van externe veiligheid.

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 19 juni 2009 tot en met donderdag 30 juli 2009 ter inzage. Gedurende deze termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk (geen email) of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Maarssen, Postbus 11, 3600 AA Maarssen, o.v.v. ontwerp bestemmingsplan Maarssenbroek Werkgebied, eerste partiële herziening. Indien u uw zienswijze mondeling wilt indienen, verzoeken wij u contact op te nemen met S. de Graaff onder telefoonnummer 0346-594465.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt (de bijbehorende stukken kunnen aan de balie worden gevraagd) ter inzage bij de Centrale balie (infocentrum) in het gemeentehuis, Endelhovenlaan 1 te Maarssen.

Naar boven