stcrt-2009-8839-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Leeuwarden – Bedrijventerrein Newtonpark IV (fase 1 en 2)’

Burgemeester en wethouders van Leeuwarden makend bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 02 juni 2009, kenmerk 00812810, het door de Raad bij besluit van 27 oktober 2008, nr. 18974 vastgestelde bestemmingsplan ‘Leeuwarden – bedrijventerrein Newtonpark IV (fase 1 en 2)’ hebben goedgekeurd met onthouding van goedkeuring van artikel 12, lid e. Dit artikel betreft een vrijstellingsbevoegdheid van de maximale hoogte van bouwwerken t.b.v. windmolens (tot maximaal 40,0 meter).

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal is gelegen ten westen van de Zwette tot aan een lijn even ten oosten van de spoorlijn Leeuwarden–Stavoren. De noordelijke begrenzing wordt gevormd door de Hendrik Algraweg en de zuidelijke begrenzing door de Boksumerdyk.

Het plan biedt een actuele juridisch-planologische regeling voor het aan te leggen bedrijventerrein Newtonpark IV.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van 18 juni 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2, alhier. Op verzoek kunnen bedoelde stukken op maandag van 16.00 tot 19.00 uur bij de receptie van het Stadhuis, Hofplein 38, alhier, ter inzage worden gelegd.

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door degene die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest zich met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden.

Voor zover het beroep betrekking heeft op de onthouding van goedkeuring kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroepschrift (in tweevoud) moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit, waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven